Tarvitsetko lisäkäsiä logistiikkaketjuihisi? Henkilöstövuokrausyritys auttaa

Kun hätä iskee, henkilöstövuokrausyritys auttaa. Logistiikka-ala on tunnettu hektisyydestään ja monipuolisuudestaan. Joskus tarvitaan iso lauma voimakkaita käsipareja auttamaan hommien saattamisessa maaliin, joskus työtä ei riitä edes parilla henkilölle. Tällöin henkilöstövuokraus ja varsinkin säännöllinen ja kumppanimainen sellainen on tarpeen.

Henkilöstövuokraus tarkoittaa lyhyesti ja ytimekkäästi sitä, että yritys, joka tarvitsee työvoimaa, hankkii sitä kolmannen osapuolen kautta. Tämä kolmas osapuoli eli henkilöstövuokrausyritys hankkii tarvitun työvoiman yritykselle, joka tarvitsee työvoimaa. Henkilöstövuokrausyritys hoitaa työvoimaa tarvitsevan yrityksen puolesta rekrytoinnin haastatteluineen päivineen sekä kaikki työntekijään ja sen hankkimiseen kuuluvat muodollisuudet.

henkilöstövuokrausyritys

Luotettava henkilöstövuokrayritys

Työvoimaa tarvitsevan yrityksen tarvitsee vain luottaa siihen, että henkilöstö vuokraus yritys hankkii asiantuntevaa ja pätevää työvoimaa sitä tarvitsevalle yritykselle. Usein näin onkin, sillä vuokrayrityksellä on vastuu hoitaa kuntoon se, että on varmasti tarkastettu työntekijän pätevyys tarvittuun työhön.

Varsinkin logistiikka-alalla on tärkeää, että työntekijät tietävät, mitä tehdä ja mistä työssä on kyse. On vaaran paikka, jos keskelle työtrombia iskeytyy ”tekijä”, jolla on kokemusta logistiikka-alan työtehtävistä yhtä paljon kuin minulla aidosta joulupukista.

Mitä on logistiikka-ala?

Nopeasti niille, jotka ovat vielä epävarmoja siitä, mitä logistiikka-alalla tarkoitetaan. Logistiikka-alalla työskennellään todella laajasti koneiden ja laitteiden huoltojen, korjausten, myynnin, varastoinnin tai tavaroiden ja ihmisten kuljettamiseen liittyvien tehtävien kanssa. Alan ammattilaiset työskentelevät esimerkiksi kuljetusliikkeiden, kaupan tai teollisuuden tehtävissä.

Logistiikka-ala on monipuolinen ja vaativa ala. Työntekijöiden tulee olla ammattipäteviä ja motivoituneita työhönsä. Henkilöstövuokrausyritys pitää huolen, että hankkimansa vuokra työn tekijät ovat tehtävänsä tasalla ja tietoisia siitä, mihin he ovat menossa töihin. Tekijöiden motivoituneisuus on harvoin ongelma, sillä he ovat tietoisesti ilmoittautuneet vuokrayrityksen reksitereihin ja ovat enemmän kuin valmiita ottamaan vastaan työtä.

Onko olemassa logistiikka-alan henkilöstövuokrayritys?

Henkilöstövuokrayrityksiä on 13 tusinassa. Harvat ovat kuitenkaan perehtyneet juuri logistiikka-alaan. Mikä on kumma, sillä kyseessä on ala, jossa tarvitaan paljon osaavaa työvoimaa. Logistiikka-ala on myös sellainen, jossa työmäärä vaihtelee kausittain ja/tai työ on projektiluontoista. Siksi yritysten henkilöstötarve vaihtelee paljon. Tällöin on kallista pitää listoilla paljon työntekijöitä, joilla on iso riski jäädä toimettomiksi.

Tämänkaltaisissa tilanteissa on helppo ja järkevää turvautua logistiikka-alan henkilöstövuokrausyrityksen huomaan. Yht’yhtäkkiä iskevä pakkotilanne on helppo hoitaa luotettavan kumppanin avulla ja näin pitää logistiikka toiminta ketju toiminnassa. Logistiikkaan erikoistunut henkilöstövuokrausyritys on oikea kumppani työvoiman hankintaan ja kontrollointiin.

Henkilöstövuokraus kannattaa ja säästää resursseja!

Henkilöstövuokrayritykset ovat reiluja hinnoittelunsa suhteen. Tavallisten työntekijämaksujen lisäksi käyttäjäyrityksen tarvitsee maksaa vain välityspalkkio, joka on kaikesta huolimatta suhteellisen reilu ja ystävällinen. Vaikka summa voi tuntua suurelta, kannattaa muistaa, että henkilöstövuokrausfirman ansiosta käyttäjäyritykseltä säästyy tuhottomasti resursseja ja kustannuksia. Olkoonkin, että itselleen parhaiten sopivan henkilöstövuokrausyrityksen löytäminen vie aikansa, mutta sen löydyttyä työvoiman hankinta sujuu helpommin kuin kissan kiipeäminen pöydälle. Kannattaa siis harkita henkilöstövuokrausyritystä, jos yrityksesi toimii logistiikka-alalla ja työvoiman tarpeesi on muuttunut tai tulee muuttumaan. Nopeaan kasvuun henkilöstövuokraus toimii todella hyvin. Summa summarum, henkilöstövuokraus kannattaa.

Samankaltaiset artikkelit