Miten valita hautaustoimisto Oulussa?

Läheisen poismeno on aina traaginen ja vaikea kokemus, ja voi olla vaikeaa löytää sopiva hautaustoimisto Oulusta surun keskellä. Silti erilaiset käytännön järjestelyt, kuten hautajaisten suunnittelu ja hautaustoimiston valinta on välttämätöntä saada tehtyä. Tässä blogikirjoituksessa annamme vinkkejä, joiden avulla voit valita Oulussa toimivan hautaustoimiston, joka sopii tarpeisiisi ja tukee sinua surun hetkellä.

Valitse sopiva hautaustoimisto Oulusta.

Tee nämä asiat ennen kuin valitset hautaustoimistoa

 1. Rauhoitu: Surun keskellä on tärkeää antaa itselleen aikaa rauhoittua ja käsitellä tapahtunutta. Älä tee hätiköityjä päätöksiä, sillä sinulla on kyllä aikaa valita hautaustoimisto kaikessa rauhassa.
 2. Kysy neuvoa läheisiltä: Jos edesmenneellä oli toiveita hautajaisistaan, keskustele niistä muiden vainajan läheisten kanssa. He voivat auttaa sinua kunnioittamaan läheisesi tahtoa ja tehdä hautajaisista arvokkaan kokemuksen.
 3. Kerää tietoa: Tutustu eri hautaustoimistojen tarjoamiin palveluihin ja vertaile hintoja. Voit lukea arvosteluja verkosta ja kysyä neuvoa ystäviltä tai perheenjäseniltä, joilla on kokemuksia hautaustoimistoista.

Näin valitset hautaustoimiston Oulun alueelta

1. Tutustu hautaustoimiston palveluihin
 • Varmista, että hautaustoimisto tarjoaa kaikki tarvitsemasi palvelut, kuten arkkujen ja uurnien valinnan, hautajaisjärjestelyt, kuljetukset, kukkalaitteet ja muistotilaisuuksien järjestämisen.
 • Kysy tarkemmin eri palveluiden sisällöstä ja hinnoista. Esimerkiksi, sisältyykö hintaan hautauslupa ja kuljetus kappeliin?
 • Selvitä, tarjoaako hautaustoimisto apua hautamuistomerkin suunnittelussa ja hankinnassa.
2. Katso hautauspalveluiden hinnat
 • Kysy rohkeasti hinnoista ja pyydä tarjouksia useista eri hautaustoimistoista. Hinnat voivat vaihdella melko paljon, joten on tärkeää vertailla vaihtoehtoja.
 • Muista kysyä myös mahdollisista lisäkuluista, kuten kukkalaitteiden tai muistotilaisuuden tarjoilujen hinnoista.
 • Älä pelkää kysyä neuvoja hinnan neuvottelusta, jos se tuntuu vaikealta.
3. Selvitä hautaustoimiston kokemus ja maine
 • Tutustu eri hautaustoimistojen verkkosivuihin ja katso mitä he kertovat yrityksestään ja toiminnastaan.
 • Kysy neuvoa läheisiltäsi tai ystäviltäsi, joilla on kokemuksia hautaustoimistoista.
 • Selvitä, kuinka kauan hautaustoimisto on toiminut alalla ja onko sillä kokemusta vastaavanlaisista hautajaisista.
 • Lue asiakkaiden antamia arvosteluja netistä. Muista, että jokainen arvostelu kertoo vain yksittäisen tarinan yrityksestä, etkä voi olla varma, onko arvostelun kirjoittaja oikeasti ollut yrityksen asiakas.
4. Luota omaan kokemukseesi siitä, tuntuuko yritys oikealta valinnalta
 • On tärkeää, että tunnet olosi mukavaksi ja luottamukselliseksi hautaustoimiston henkilökunnan kanssa.
 • Olisi tärkeää, että löydät hautaustoimiston, jossa ollaan empaattisia, sinua ja toiveitasi todella kuunnellaan ja saat tukea vaikeassa tilanteessa.
 • Varmista, että kommunikaatio hautaustoimiston kanssa sujuu hyvin ja saat selkeitä vastauksia kaikkiin kysymyksiisi. Hautajaisten järjestämiseen liittyy paljon erilaisia käytännön kysymyksiä, ja on olennaista, että sinun on helppoa sopia niistä hautaustoimiston kanssa.
5. Muita seikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä
 • Sijainti: Voi olla järkevää valita sellainen hautaustoimisto Oulusta, jonne sinun on helppo kulkea asioimaan. Jos käytössäsi on auto, ei luultavasti ole suurempaa väliä millä puolella kaupunkia yrityksen toimipiste sijaitsee, mutta esimerkiksi liikuntarajoitteiselle sijainnilla voi olla suuri merkitys.
 • Uskonto ja kulttuuri: Tarkista, tarjoaako hautaustoimisto palveluita, jotka sopivat uskonnolliseen tai kulttuuriseen taustasi. Tämä voi olla olennaista esimerkiksi silloin, jos vainajalle on tärkeää järjestää hautajaiset, jotka noudattavat tietyn uskontokunnan tai kulttuurin käytäntöjä.
 • Kieli: Mikäli sinun on tärkeää voida asioida yrityksen kanssa tietyllä kielellä, varmista, että yrityksen henkilökunta myös puhuu kyseistä kieltä, tai järjestä itsellesi tarvittaessa tulkki avuksi. On tärkeää, että hautajaisten järjestelyissä ei tulisi väärinkäsityksiä.

Samankaltaiset artikkelit