Erikoissiivous auttaa häätöasunnon palauttamisessa asuinkuntoon

Kaikki olemme nähneet kuvia häätöasunnoista, joihin häädetty vuokralainen on jättänyt jälkeensä käsittämättömän sekasotkun. Tällöin ei tavalliset siivouskeinot auta, vaan avuksi tarvitaan erikoissiivous. Erikoissiivous tarkoittaa kaikkia niitä toimenpiteitä, jotka otetaan käyttöön, kun tavalliset siivouskeinot eivät enää riitä. Häätöasuntojen siivous on yksi erikoissiivous, ja sen tulee hoitaa ammattilainen.

Häätöasunnot voivat olla hyvin vaikeita siivouskohteita. Usein toimeksianto häätöasunnon siivoamiseen tulee asunnon omistajilta, isännöitsijöiltä tai jopa sosiaaliviranomaisilta. Häätöasunto voi olla täynnä tavaraa, eli kyseessä on niin sanottu hamstraus. Hamstrausasunnoissa voi olla niin paljon tavaraa, että lattiaa on mahdotonta nähdä. Asunnossa voi olla jotain myös rikottu, kuten lyöty seiniin reikiä tai keittiön kaapit hajotettu. Jotta voimme aiheuttaa sinulle vielä enemmän ällötystä, kertokaamme, että häätöasunnoista voi löytyä myös eritteitä ja asunnossa vallita aivan järkyttävä haju, joka on pureutunut syvälle rakenteisiin. Kaikista näistä syntyy valtavasti sotkua siivottavaksi. Valitettavasti lähes poikkeuksetta häätöasunto on ollut häädetyn asukkaan toimesta kaltoin kohdeltu. Voi myös olla, että vasta häädön hetkellä asukas on niin sanotusti pannut ranttaliksi asunnossa ja aiheuttanut suuren sotkun. Oli syy mikä tahansa, sotku tulee hoitaa erikoissiivouksella. Erikoissiivous auttaa jo siinäkin, että vältytään mittavilta remonteilta.

Erikoissiivous

Miten häätöasunnot siivotaan?

Ne häätöasunnot, joissa on hurjasti tavaraa ja roskaa, pitävän suojissaan usein myös tuholaisia ja muita ötököitä. Tavarat ja roskat ovat myös suuri paloturvallisuusriski. Tällaisiin ei kannata lähteä itse harjan varressa sohimaan. Häätöasunnot aivan ensiksi tyhjennetään. Tässä voi mennä kauan riippuen siitä, kuinka paljon tavaraa asunnossa on. Ammattilaiset osaavat raivata irtaimiston niin, ettei heille koidu siitä vaaraa, eikä tavaran joukosta esimerkiksi tuholaiset leviä muualle. Tavarat viedään suorinta tietä kaatopaikalle tuhottavaksi. Raivauksen yhteydessä usein asunnosta täytyy poistaa myös vaatekaapistot, rikkinäiset kodinelektroniikat kuten jääkaappi ja hellä sekä mahdollisesti jopa lattialaminaatin tai kokolattiamaton. Kun kaikki tarvittava on viety pois, alkaa puhdistaminen. Asunto käydään perinpohjaisesti läpi lattiasta kattoon. Ammattilaisilta löytyy oikeat välineen ja pesuaineet, joilla pinttyneimmätkin liat saadaan puhdistettua. Siivous voi viedä jonkin aikaa, sillä usein häätöasunnoissa on hyvin paljon siivottavaa. Aina ei kuitenkaan remontilta vältytä, eikä siivouksella kaikkea pystytä korjaamaan, niin asunnon omistajan on oltava vähintäänkin henkisesti valmis remontoimaan häätöasunto.

Erikoissiivous hoitelee myös hajun

Kaiken näkyvän sotkun lisäksi häätöasunnoissa voi vallita aivan järkyttävä haju. Vaikka kaikki näkyvä onkin jo siivottu, voi haju silti jäädä asuntoon. Tähänkin onneksi pystytään vastaamaan erikoissiivouksen keinoilla. Asunnon hajun poistoon ja kokonaisvaltaiseen desinfiointiin toimii parhaiten otsonointi. Otsonointi on menetelmä, jossa asuntoon suihkutetaan vähintään vuorokauden ajan otsonia. Otsoni on sellainen aine, joka tuhoaa hajua materiaaleista. Otsonointi on tehokas keino ja sillä pystyy käytännössä poistamaan hajun kuin hajun, jos hajunlähde on jo tuhottu. Tässä kontekstissa se toimii hyvin, kun kaikki jäte ja lika on jo saatu häätöasunnosta pois. Ammattilaisilta löytyy keinot kokonaisvaltaiseen häätöasunnon siivoukseen. Ota siis yhteyttä ammattilaiseen äläkä lähde missään nimessä itse kokeilemaan häätöasunnon siivoamista.

Samankaltaiset artikkelit