Viemärin sukitus Helsinki, Espoo, Vantaa – Sopiiko se sinullekin

Viemärin sukitus Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla on menetelmä, jonka avulla on mahdollista kunnostaa tai uudistaa vanhoja viemäriputkia ilman, että niitä tarvitsee kaivaa esiin, toisin kuin perinteisissä putkiremonttimenetelmissä.

Sukitusprosessi suoritetaan useissa vaiheissa, ja sitä ennen asiakkaat voivat halutessaan suorittaa pienimuotoisia valmisteluja ja toimenpiteitä, jotka voivat auttaa huoltotyötä sujumaan sujuvasti. Olemme keränneet tähän artikkeliin muutamia vinkkejä tätä varten.

Dokumentoi havaitsemasi ongelma

Pyri kuvaamaan huolellisesti kaikki viemäriin liittyvät ongelmat, jos se on mahdollista. Kuvissa tai videoissa on hyvä näyttää esimerkiksi mahdolliset tukokset, hajuhaitat, vuodot tai erilaiset näkyvät vauriot. Selkeä kuvamateriaali voi auttaa viemäriasiantuntijaa ymmärtämään, mitä toimenpiteitä kohde vaatii.

Varmista, että tilassa pystyy työskentelemään hyvin

Varmista, että viemärinhuoltoon tai sukitukseen tarvittavat alueet ovat helposti saavutettavissa. Tätä varten sinun on hyvä poistaa työalueelta kaikki tarpeettomat tavarat ja esteet, jotta huoltotiimi pääsee liikkumaan vapaasti. Sinun ei kuitenkaan useimmiten tarvitse itse puhdistaa viemäriä huoltotyötä varten, sillä alan ammattilaisilla on siihen sopivat välineet.

Esimerkiksi Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla porttikongit ja sisäpihat voivat olla erityisen ahtaita, joten jos viemärisi huolto vaatii imupaineautoa, sinun voi olla hyvä varmistaa, että se mahtuu lähelle asuntoasi.

Tarkasta lähialueet ongelmien varalta

Joissain tapauksissa voi olla hyvä idea tarkastaa viemäröinnin ympärillä olevat alueet mahdollisten ongelmien varalta. Voit esimerkiksi tarkistaa, onko kotisi lähellä puita, jotka voivat aiheuttaa juurillaan ongelmia viemäriputkissa.

Sovi itsellesi sopiva aika

Sovi huoltotyön ajankohta LVI-saneerausyrityksen kanssa niin, että se sopii sekä sinulle että huoltotiimille. Tämä voi auttaa välttämään ylimääräistä haittaa, ja samalla voit varmistaa, että pääset paikalle, jos se on tarpeen.

Oletko epävarma jostakin? Esitä kysymyksiä

Älä epäröi kysyä huoltotiimiltä kysymyksiä ennen sukitusta Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla. Voit kysyä esimerkiksi suunnitellusta aikataulusta, kustannuksista ja mahdollisista vaikutuksista päivittäiseen toimintaasi. He ovat kokeneita asiantuntijoita, ja osaavat taatusti auttaa asiassa kuin asiassa.

Varaudu mahdollisiin häiriöihin normaalissa arjessasi

Huomioi, että viemärihuolto tai sukitus Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla saattaa tilapäisesti vaikuttaa käytettävissä oleviin viemäreihin ja esimerkiksi veden käyttöä täytyy joskus rajoittaa. Siksi tähän kannattaa varautua esimerkiksi varaamalla vettä etukäteen, jos juokseva vesi on tilapäisesti poissa käytöstä.

Kysy jatkotoimenpiteistä

Kysy huoltotiimiltä, mitä jatkotoimenpiteitä suositellaan työn jälkeen. Heillä voi esimerkiksi olla hyviä vinkkejä viemärien kunnossapitoon, tai he voivat suositella sopivaa aikaväliä seuraavalle tarkastukselle.

Sukituksen vaiheet – Sukitus Helsinki, Espoo, Vantaa

  1. Alustava tarkastus – Ennen sukitusprosessin aloittamista viemäriputkelle tehdään perusteellinen alustava tarkastus, ja siinä käytetään useimmiten viemäriin ujutettavaa kameraa. Tämä vaihe auttaa tunnistamaan putken kunnon, vauriot ja tarkat mitat.
  2. Viemäri puhdistetaan ennen sukitusta – Viemäriputki puhdistetaan aina huolellisesti ennen sukitusta. Yleisimmin käytetty menetelmä on painepesu tai mekaaninen putkien rassaus, joiden avulla pystytään poistamaan mahdolliset tukokset, putkeen kertynyt lika ja mahdolliset esteet, jotta sukitusmateriaali kiinnittyy paremmin putken pintaan.
  3. Puhdistuksen jälkeen viemäriputki kuivataan – Puhdistuksen jälkeen putki kuivataan käyttämällä hyödyksi esimerkiksi ilmaa tai lämpöä. Tämä vaihe on tärkeä, jotta sukitusmateriaali kiinnittyy kunnolla putken seinämiin.
  4. Sukitusmateriaali valmistellaan – Sukitusmateriaali, yleisimmin lasikuitukangas, kyllästetään epoksilla tai muulla koveteaineella. Seuraavaksi kyllästetty kangas viedään putkeen ja asetetaan oikein paikalleen käyttämällä erityisiä sukitukseen Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muissakin kaupungeissa tarkoitettuja laitteita. Tarvittaessa sukituskangasta voidaan leikata sopivaan pituuteen tai muotoon.
  5. Sukituksessa käytetään usein paineilmaa – Sukitusmateriaali viedään putkeen, ja se asetetaan useimmiten paineilman avulla tiiviisti putken seinämille. Käytössä voi olla muitakin menetelmiä, kuten veden avulla tapahtuva paineistus, mutta ideana on, että sukitusmateriaali kiinnittyy putken sisäpintaan.
  6. Seuraavaksi sukka kovetetaan – Kun sukitusmateriaali on aseteltu oikein, se kovetetaan. Tämä voi tapahtua ajan myötä, tai prosessia voidaan nopeuttaa esimerkiksi ilman tai lämmön avulla. Kovetusprosessi voi vaihdella käytetyn materiaalin mukaan.
  7. Lopuksi sukituksen tulos tarkistetaan kuvaamalla – Kun sukitusmateriaali on kovettunut ja saavuttanut tarvittavan lujuuden, tehdään lopullinen tarkastus. Tämä suoritetaan useimmissa LVI-saneerausyrityksissä kameralla: putket kuvataan, jotta voidaan varmistaa, että sukitus on onnistunut ja putki ehjä.

Viemärin sukitus Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on tehokas tapa korjata tai uudistaa vanhoja viemäriputkia, ja se tarjoaa monipuolisia etuja perinteiseen esiin kaivamiseen verrattuna, kuten vähäiset haitat arkeen, nopea toteutusaika ja alhaisemmat kustannukset.

Samankaltaiset artikkelit