Australian matkalla on valinnanvaraa jokaiselle

Australian matka sopii monille erilaisille matkailijoille, ja sen sisältö voi riippua henkilön mieltymyksistä, kiinnostuksen kohteista ja matkustustavoista. Australia on valtava maa, ja matka kannattaa suunnitella sen mukaan, mitä matkailija haluaa kokea siellä. Australian matkat tarjoaa monipuolisia elämyksiä, ja se sopii erityisen hyvin niille, jotka ovat kiinnostuneita monipuolisista maisemista, eläimistöstä, seikkailuista ja kulttuurista.

Olemme koonneet tähän artikkeliin muutamia matkailijatyyppejä, joille Australian matka sopii erityisen hyvin.

Seikkailunhaluiset matkailijat

Australiassa on runsaasti mahdollisuuksia seikkailuun, olipa kyseessä sitten sukeltaminen Great Barrier Reefillä, vaellus Australian upeissa kansallispuistoissa tai jopa aavikkosafarilla. Ne, jotka etsivät adrenaliinin täyteisiä kokemuksia ja aktiivista lomaa, löytävät niihin monia vaihtoehtoja Australian matkalta.

Photo of a Kangaroo on Road

Luonnosta nauttivat matkailijat

Australia tarjoaa upeita luonnonihmeitä, kuten Iso valliriutta, Ayers Rock (Uluru), ja monimuotoisia kansallispuistoja. Matkustajat, jotka arvostavat ainutlaatuista eläimistöä, laajoja rantoja ja erilaisia ekosysteemejä, nauttivat taatusti Australiasta.

Menoa ja meininkiä kaupunkilomasta kiinnostuneille

Australiassa on monia vilkkaita kaupunkeja, kuten Sydney, Melbourne ja Brisbane, joista jokaisessa on tarjolla kiinnostavia nähtävyyksiä, kulttuuria, ostosmahdollisuuksia ja herkullista ruokaa. Kaupunkien monimuotoisuus houkuttelee erityisesti sellaisia matkailijoita, jotka nauttivat kaupunkilomista ja kaupunkikulttuurista.

Aerial Photography of Body of Water

Rantalomailijat ja surffauksen ystävät

Australia on tunnettu upeista rannoistaan, ja monet Australian matkailijat hakeutuvat erityisesti rentoutumaan ja nauttimaan sen aurinkoisista rannoista. Esimerkiksi Bondi Beach Sydneyn lähellä on maailmankuulu rantakohde.

Lukuisia vaihtoehtoja viinituristeille

Australia on yksi maailman tunnetuimmista viinintuottajista, ja maassa on useita viinialueita, kuten Barossa Valley ja Hunter Valley. Viinistä ja hyvästä ruoasta kiinnostuneet matkailijat viihtyvät taatusti viinitilavierailuilla ja paikallisten herkkujen parissa.

Mielenkiintoista kulttuuria niin kaupungeissa kuin aavikollakin

Australian matkalla pääsee tutustumaan rikkaaseen alkuperäiskansojen historiaan ja monimuotoiseen kulttuuriperintöön. Matkailijat, jotka haluavat oppia enemmän maan historiasta ja tutustua Australian alkuperäiskansojen kulttuuriin, voivat löytää monia mielenkiintoisia kohteita ja tapahtumia.

Ota nämä asiat huomioon Australian matkallasi

Australian matkalla on useita käytännön asioita, joita kannattaa ottaa huomioon, jotta matkasta tulee taatusti turvallinen ja miellyttävä. Tässä on joitakin tärkeitä asioita, jotka kannattaa muistaa:

 1. Viisumi ja passi
  Tarkista viisumivaatimukset ennen matkaa ja varmista, että passisi on voimassa koko matkan ajan.
 2. Matkavakuutus
  Hanki kattava matkavakuutus, joka kattaa kaikki mahdolliset sairauskulut, tapaturmat ja matkatavaravakuutuksen.
 3. Ota terveydelliset seikat huomioon
  Tarkista, tarvitsetko erityisiä rokotuksia ennen matkaa, ja ota mukaan tarvittavat lääkkeet.
 4. Ilmasto ja sää
  Australiassa on useimmiten hyvin kuuma ja aurinkoinen sää. Muista käyttää aurinkovoidetta, hattua ja juoda tarpeeksi vettä.
 5. Muista suuri aikaero
  Huomioi Australian ja Suomen välinen suuri aikaero. Pohdi, voisitko muuttaa unirytmiäsi jo ennen matkaa.
 6. Tutustu paikalliseen valuuttaan
  Australian rahayksikkö on Australian dollari (AUD). Varmista, että vaihdat tarpeeksi paikallista valuuttaa tai käytät luottokortteja. Selvitä, tarvitaanko kohteessasi esimerkiksi useammin käteistä kuin Suomessa.
 7. Kansallispuistot ja luonnonsuojelualueet
  Jos aiot vierailla kansallispuistoissa tai luonnonsuojelualueilla, varmista, että sinulla on sitä varten asianmukaiset luvat sekä tiedot reiteistä, jottet eksy.
 8. Eläimet ja kasvit
  Australia on tunnettu ainutlaatuisesta eläimistöstään ja kasvistostaan. Ota huomioon mahdolliset kohtaamiset villieläinten kanssa ja noudata turvallisuusohjeita.
 9. Tieajoneuvot ja liikenne
  Jos aiot Australian matkallasi vuokrata auton, varmista, että sinulla on voimassa oleva ajokortti ja tutustu Australian liikennesääntöihin. Australiassa pidempiä matkoja voi olla mukavampaa matkustaa junalla.
 10. Kulttuurierot
  Ota selvää paikallisista tavoista ja käytännöistä. Australialaiset ovat yleensä rentoja, mutta on silti hyvä olla tietoinen paikallisista kulttuuri- ja käytöstavoista.
 11. Ota selvää turvallisuusasioista
  Ylläpidä turvallisuutta parhaasi mukaan ja opettele hätänumerot.

Samankaltaiset artikkelit