Kiinteistönvälitys Seinäjoki – sujuvaa asuntokauppaa ammattitaidon tukemana

Oletko Etelä-Pohjanmaalta ja haluaisit myydä asuntosi? Kannattaa tutustua, millaisia kiinteistönvälitys Seinäjoki mahdollisuuksia on saatavilla. Kiinteistönvälitys on hyvä ottaa apuun, sillä kaupungistuvassa Suomessa maakunnat tyhjenevät, ja näin asuntokauppa vaikeutuu maaseudulla.  

Seinäjoen tilanteessa myyminen ei vielä ole katastrofaalisen rankkaa, vaan kyseessä on maakunnan keskus. Eteläpohjalainen muuttoliikenne kulkeutuu oikein hyvin kaupungin suuntaan ja näin pitää sen elinvoimaisena. Se ei ole itsestäänselvyys, mutta Seinäjoki on saanut hyvän aseman eteläpohjanmaalaisessa yhteiskunnassa. Siksi ei kannata pelätä liikaa asunnon myymistä Seinäjoella. Seuraavaksi käykäämme tarkemmin läpi, kuinka kiinteistönvälitys yleensä toimii ja mitä siinä olisi hyvä ottaa huomioon. On nimittäin tärkeää ymmärtää, että ei tule suoraan suunnata ensimmäisen kiinteistönvälittäjän syliin, vaan kannattaa tutustua tarkkaan eri palveluntarjoajiin ja näin löytää se omalle mielelle ja lompakolle parhain vaihtoehto. 

kiinteistönvälitys seinäjoki

Mitä kiinteistönvälitys on? 

Kiinteistönvälitys tarkoittaa yksinkertaisimmillaan kiinteistöjen, kuten asuntojen, talojen ja tonttien, myyntiä, ostamista, vuokraamista tai vuokraamista edeltävää markkinointia ja välitystä. Kiinteistönvälittäjät ovat välittäjinä ostajan ja myyjän välillä ja heidän tehtävänään on auttaa asiakkaita löytämään sopiva kohde, hoitaa tarvittavat paperityöt sekä neuvotella ja tehdä kauppaa. Nimi voi hämätä, minkä takia on hyvä muistaa, että välittäjät ovat myös myyjiä. Heillä on myös oma lehmä ojassa. Kiinteistönvälitys on tärkeä osa kiinteistöalan liiketoimintaa ja se edistää kiinteistömarkkinoiden toimivuutta. 

Kiinteistönvälitys voi sisältää useita eri palveluita. Yksi tärkeimmistä on kiinteistön hinnan arviointi, joka auttaa myyjää määrittämään kohteen oikean myyntihinnan. Se toimii myös omanlaisena starttina myyntiprosessille. Lähes kaikki kiinteistönvälittäjät tarjoavat arvion maksutta. Sen voi siis tilata, vaikkei vielä ole myyntipäätöstä tehnyt. Kiinteistönvälittäjä voi myös hoitaa esittelyt, joiden avulla potentiaaliset ostajat pääsevät tutustumaan kohteeseen. Lisäksi kiinteistönvälittäjä voi tehdä kauppakirjan, joka on virallinen asiakirja, jossa sovitaan kaupan ehdoista. Sinun ei siis tarvitse tulostella papereita.  

Kiinteistönvälitysliiketoiminta on säänneltyä ja alalla toimivilla on oltava riittävä koulutus ja ammattipätevyys. Tämä auttaa siihen, että kuluttaja voi rauhassa luottaa välittäjän ammattitaitoon. Näin myös huijaukset ovat minimissä. Kiinteistönvälitysliiketoimintaan liittyy myös tiettyjä riskejä. Esimerkiksi kiinteistönvälittäjän on tärkeää varmistaa, että myytävä kohde vastaa myynti-ilmoituksessa annettuja tietoja ja ettei siinä ole piileviä vikoja tai puutteita. Ostajien ja myyjien on myös tärkeää olla tarkkana sopimuksia tehdessään ja varmistaa, että kaikki sovitut ehdot sisältyvät sopimukseen. 

Kiinteistönvälitys Seinäjoki – kilpailuta välittäjäsi 

Välittäjiä on 13 tusinassa. Siksi on tärkeää kilpailuttaa kiinteistönvälittäjä. Yksi hyvä kriteeri välittäjän valintaan on hinta. Yleensä välittäjät ottavat työstään palkkioksi välityspalkkion, joka useimmiten on prosenttiosuus myyntihinnasta. Prosentit ovat alimmillaan kahta prosenttia ja ylimmillään viittä. Poikkeuksiakin toki on. Mitä isompi asuntokauppa kyseessä, sitä suurempi on välittäjälle maksettu raha. Kun siis lasket budjettia, kannattaa huomioida se raha, joka valuu välittäjän taskuun. Jos ahdistaa, on aina vaihtoehtona myydä asunto täysin itse. Sitä ei kukaan kiellä, vaan eipä käy kieltäminen sitä työtä, joka sitten kasaantuu itselle hoidettavaksi. Kaikki ne asiakirjat, tapaamiset ja muut muodollisuudet vievät tuhottomasti aikaa ja energiaa. Sitä paitsi asunnon myyminen itse on epätodennäköisempää kuin välittäjän avulla. Kannattaa siis oikeasti tukeutua ammattilaisen apuun.  

Samankaltaiset artikkelit