Kiinteistönvälitys Hämeenlinna – kenet valitsimme kiinteistönvälittäjäksemme?

Myimme perheemme kodin hiljattain ja etsin kiinteistönvälitystoimistoa Hämeenlinnasta. Hämeenlinnan väkilukuun nähden toimijoita oli melko paljon ja monet olivat kyllä ihan päteviäkin. Päädyimme valitsemaan Koti Vaihtoon -palvelun sen välityspalkkiosäästöjen johdosta.

Näytimme itse kotimme ja säästimme välityspalkkiossa

Koti Vaihtoon -palvelussa näytimme itse kotimme ja välityspalkkio oli näin ainoastaan 1 %. Asuntomme meni lopulta kaupaksi hintaan n. 250 000 €, joten maksoimme välityspalkkiota ainoastaan 2500 €. Tämä on mielestäni erittäin kohtuullinen ja edullinen välityspalkkio meidän asunnostamme.

Palveluun sisältyi edullisen välityspalkkion lisäksi laaja verkkonäkyvyys. Löysin heidän palvelun itsekin verkon kautta, joten ajattelin, että nämä varmasti taitavat verkkonäkyvyyteen ja asuntoni markkinointiin liittyvät jutut. Meidänkin kotiamme mainostettiin Facebookissa lähialueen ihmisille. Koin tämän hyvänä juttuna ja kuulin, että meidänkin kotimme mainosta klikattiin useita satoja kertoja Etuoven ja muiden portaalien lisäksi.

Voisiko asunto myydä lähes itse itsensä?

Uskon siihen, että tänä päivänä asunnot myyvät oikeastaan itse itsensä, silloin kun hinta on sopiva asunnon sijaintiin, kuntoon ja kokoon nähden.

Kun sellaiset ihmiset, jotka ovat etsimässä uutta asuntoa – nimittäin seuraavat usein hakuportaalien hakuilmoituksia sähköposti-ilmoitusten kautta. Kun heidän asettamilla kriteereillä tulee asunto portaaliin, tästä tulee heti sähköpostiviesti ja näin asunto tulee potentiaalisten ostajien silmien eteen.

Tämän takia asunnon voi helposti myydä jopa itsekin. Tykkään kuitenkin kiinteistönvälittäjän turvaa tuovasta ajatuksesta ja siitä, ettei itse tarvitse olla vastuussa asuntokaupoista, vaan sen hoitaa ammattilainen. Siinä puhutaan kuitenkin niin isoista rahoista, ettei viitsi ottaa ylimääräisiä riskejä.

Palvelun laatu kohtasi lupausten kanssa

Palvelu, jota saimme, oli todella ammattimaista. Ensin kiinteistönvälittäjämme Marja kävi tekemässä hinta-arvion kodistamme. Tässä saimme hyvää tietoa kodin arvosta ja siitä mikä siihen vaikuttaa.

Oman asuntomme arvo oli ilmeisesti koronan myötä noussut muutaman kymppitonnin verran siitä, kun me sen ostimme. Tämä oli tietysti iloinen uutinen, mutta pitää ottaa myös huomioon se, että onhan sitten hinta noussut todennäköisesti siinäkin asunnossa, jonka ostamme omamme myynnin jälkeen. Ei siinä varsinaisesti tällöin voi ajatella voitolle jäävänsä, jos ”voitettu summa” menee seuraavan asunnon nousseisiin neliöhintoihin. No, joka tapauksessa ei jääty ainakaan tappiolle ja nyt on seuraavan asunnon ostoon mukava pesämuna, joten varmasti Hämeenlinnasta löydämme seuraavan asunnon helposti. Tarvitsemme nimittäin isomman – heh kuten monesti se meneekin.

Välissä vuokralle – ei 2 asunnon loukkua

Päätimme muuttaa välissä vuokralle, sillä pankista olikin yllättävän haastava saada kahta lainaa päällekkäin sille ajalle, kun myymme omaa asuntoamme. Toivottavasti ei sentään pitkään jouduta asumaan vuokralla, vaan se oikea talo tulee eteen mahdollisimman pian.

No, pääsee sentään ihastelemaan tietysti vuokrallakin kotoisaa Hämeenlinnaa 🙂

Palvelun vaiheet ja sisältö

Palatakseni palveluun, hinta-arvion jälkeen päätimme tehdä Marjan kanssa sopimuksen. Tämän toimeksiantosopimuksen tekeminen tuntui vielä nukutun yönkin jälkeen hyvältä ja edullinen välityspalkkio yhdistettynä hyvään nettinäkyvyyteen sekä loistavaan palveluun kuulosti juuri siltä, mitä olimme perheeni kanssa etsimässä. Ei meillä kuitenkaan ylimääräistä rahaa ole laittaa tonnia tai jopa kymppitonnia välityspalkkioon, kun kerran sen voi saada edullisemminkin.

Valokuvaus ja 3D-kuvat

Sopimuksen tekemisen jälkeen meillä kävi heidän ”hovikuvaajansa” Sami ottamassa huipputason valokuvat. Sami otti samalla 3D-kuvat kodistamme ja saimme Matterportin esittelyn. Tämä oli sinänsä kiva, että asunnostamme kiinnostuneet pääsivät katsomaan asuntoamme ihan realistisena etukäteen.

Monesti myytävissä asunnoissa Hämeenlinnassakin kuvat saattavat olla liian hyviä ja paikalla odottaakin pettymys. Olemme nimittäin aika monta asuntoa käyneet katsomassa ja muutamissa kuvat eivät kyllä kerro koko totuutta. Sen sijaan kun menee paikalle, niin kiinteistönvälittäjä alkaa hirveästi kyselemään omasta asunnosta ja sen myynnistä. Monille kiinteistönvälittäjille pettymys paikalla on kuitenkin hyvä tilaisuus ”myydä” omaa palveluaan.

3D-esittelystä moni katsomassa käynyt kehaisi, että oli kiva, kun se oli. Monet katsojat sanoivat, että he tiesivät hyvin mitä odottaa, kun olivat todellisuudessa nähneet asunnon. Tämän ansiosta myös meidän esittelyjen määrä varmasti vähentyi, kun paikalle tuli vain ne asunnostamme enemmän kiinnostuneet ihmiset. Eivät toki kaikki heistä 3D-esittelyä katselleet, mutta kuitenkin.

Kiinteistönvälitys Hämeenlinna – Vahva suositus

Voin suositella Koti Vaihtoon palvelua ehdottomasti, jos etsit kiinteistönvälittäjää tai kiinteistönvälitystoimistoa Hämeenlinnasta. Saimme oman asuntomme reippaasti kaupaksi hyvään hintaan, joten pakko tässä on olla tyytyväinen. Sitten vain seuraavaksi metsästellään uusi oma asunto ja toivottavasti se löytyykin aikaisemman kodin läheltä.

Samankaltaiset artikkelit