Mitä on hiekkapuhallus Jyväskylä? 

Hiekkapuhallus Jyväskylä on pintakäsittelyprosessi, jossa käytetään moottorikäyttöistä konetta – tyypillisesti ilmakompressoria ja hiekkapuhalluskonetta – suihkuttamaan hiomahiukkasia korkeassa paineessa pintaa vasten. Sitä kutsutaan hiekkapuhallukseksi, koska siinä pintaan räjäytetään ja lauotaan hiekkahiukkasia. Kun hiekkahiukkaset osuvat pintaan, ne luovat sileämmän ja tasaisemman rakenteen aivan kuten hiomapaperi. Tässä artikkelissa saat lisätietoja tästä pintakäsittelyprosessista ja siitä, miten se suoritetaan.  

hiekkapuhallus jyväskylä

Yleiskatsaus hiekkapuhallukseen 

Hiekkapuhalluksessa hyödynnetään hiekan hankausominaisuuksia sileämpien pintojen luomiseksi, joissa on vähemmän fyysisiä puutteita ja virheitä. Ei ole mikään salaisuus, että hiekka on karkeaa ja rakeista. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta se pystyy kuluttamaan pois ylimääräistä tai ei-toivottua materiaalia pinnalta. Esimerkiksi hiekkapaperi sisältää monia yksittäisiä hiekkahiukkasia. Kun hiekkaa hierotaan pintaa vasten, se poistaa osan pintakerroksen materiaalista ja luo näin sileämmän rakenteen. Hiekkapuhallus toimii samalla tavalla, paitsi että siinä käytetään voimakkaasti paineistettua hiekkaa. Tulos sama mutta metodi eri. 

Miten hiekkapuhallus suoritetaan 

Hiekkapuhalluksen ensimmäinen vaihe on hiekan kaataminen hiekkapuhalluskoneeseen. Hiekkapuhalluskoneiden päällä on kammio, johon hiekka kaadetaan. Tämän jälkeen hiekkapuhalluskoneeseen liitetään tavanomainen paineilmakompressori, joka aktivoituessaan työntää hiekan ulos käsisuuttimen kautta. Asetusten mukaan hiekan paine voi olla 50–130 PSI neliötuumaa kohti. 

Tämän jälkeen hiekka ”räjäytetään” pinnan yli, ja hiomapintaominaisuuksiensa ansiosta hiekka pystyy luomaan tasaisemman pinnan. Esimerkiksi betonia hiekkapuhalletaan usein. Kun betoni on valettu ja sen on annettu kuivua, se käsitellään hiekkapuhalluksella. Prosessi poistaa osan betonin ylimääräisestä materiaalista, mikä puolestaan tekee siitä sileämmän. 

Hiekkapuhallus vs. ruiskupuhallus. Mitä eroa näiden välillä on? 

Hiekkapuhallus on vain yksi monista puhallustyyppisistä pintakäsittelyprosesseista. On olemassa myös haulipuhallus, joka on vielä tehokkaampi tasoittamaan muuten karheita ja jäykkiä pintoja. Mitä eroa on tarkalleen ottaen hiekkapuhalluksen ja haulipuhalluksen välillä? 

Hiekkapuhalluksessa hiekkaa työnnetään pintaa vasten. Hiekkapuhalluksessa taas pintaa vasten työnnetään pieniä metallipalloja tai -helmiä. Pallot tai helmet on usein valmistettu ruostumattomasta teräksestä, kuparista, alumiinista tai sinkistä. Kaikki nämä metallit ovat kuitenkin hiekkaa kovempia, mikä tekee haulipuhalluksesta vielä tehokkaampaa kuin hiekkapuhalluksesta. 

Hiekkapuhallus sopii moneen 

Hiekkapuhallus sopii monenlaisten pintojen puhdistamiseen. Jopa todella rumia graffiteja täyteen maalattu alikulkutunneli on mahdollista puhdistaa hiekkapuhalluksen avulla. Oikea apu tällaisessa tilanteessa on hiekkapuhallusta tarjoava yritys, jolla on liikkuva kalusta. Voi nimittäin olla, että jotkut suorittavat hiekkapuhalluksia vain yhdessä paikassa, jolloin isompien asioiden puhaltelu on mahdotonta. Tai no jos saat pakattua alikulkutunnelin peräkärrylle niin antaa mennä vain. 

Hiekkapuhallus Jyväskylä 

Jos etsit hiekkapuhallusta Jyväskylässä, on sinulla monta vaihtoehtoa valittavana. Netistä hakemalla voi löytää useita ja ne kannattaa kilpailuttaa. Myös muualla Suomessa on tuhottomasti muita hiekkapuhallusta tarjoavia yrityksiä. 

Kun hiekkapuhalluksia kilpailuttaa, kannattaa pohtia monia eri asioita. Mihin tarvitset hiekkapuhallusta? Mitä materiaalia kohde on? Kestääkö se hiekkapuhalluksen? Tarvitsetko soodapuhallusta? Paljonko sinulla on rahaa? Kuinka nopeasti projekti pitää suorittaa? Ja niin edelleen. Lista on loputon, mutta on ehdottoman tärkeää ottaa tämä huomioon. Myös sillä on väliä, miten yritys asioi kanssasi. Luotettava ja mukava kumppani on mukavampi kuin töykeä. Ole siis tarkkana! 

Samankaltaiset artikkelit